Læs om 

Arne Jacobsen

Ægget, Syveren, Svanen, Myren

1902 – 1971

Hvem er Arne jacobsen?

Arne Jacobsen er i dag en af Danmarks mest anerkendte designere. Han designede alt fra møbler til plakater, som stadig den dag i dag bliver solgt i hele verden.

I dag er Arne Jacobsen lamper og møbler noget af det mest eftertragtede inventar til stuen og selvom man snakker om brugte varer løber Arne Jacobsen møbler stadig i høj kurs.

Arne Jacobsen har formået at skabe et smukt og tidløst design, som er blevet taget imod i hele verden. Derfor er brugte Arne Jacobsen møbler den dag i dag i meget høj kurs, ikke blot i Danmark.

Historien

Arne Jacobsen blev født i 1902 i blev uddannet arkitekt og formgiver på Kunstakademiet i København. Jacobsens første værker var bygninger i modernistisk stil, og allerede i 1933 blev han anerkendt i verden for opførelsen af boligområdet Bellavista nord for København. I denne forbindelse fik Arne Jacobsen ry for at være Danmarks svar på Le Corbusier.

Perfektionisme og sans for detaljen var Arne Jacobsens kendetegn, og med tiden tegnede han ikke blot bygningen, men også de ting, der skulle være inde i bygningerne. Da han i løbet af 50’erne stod for at tegne Hotel Royal i København, fik hotellet derfor sine egne møbler, bl.a. Svanen og Ægget, lamper, tekstiler og service – alt sammen tegnet af Arbne Jacobsen. 

Arne Jacobsen Ægget

En af Arne Jacobsens mest populære designs var ægget. Arne Jacobsen Ægget var (og er) en utrolig populær designerstol, som første gang blev produceret i 1958 for Royal Hotel, men som stadig i dag kan findes i mange danske hjem.

Ægget fra Arne Jacobsen succes skyldes nok dets tidsløse designs, som passer både passer ind i danskernes hjem for 50 år siden, men også i dag. Ægget fra Arne Jacobsen kommer nok ikke til at gå af mode over den næste periode. Intet tyder nemlig på, at danskerne bliver trætte af stolen, men i stedet står den kun til at stige i værdi.

Fordi at Ægget blev så populær en stol, blev der faktisk lavet en Arne Jacobsen Ægget Jubilæumsmodel, for at fejre 60 års jubilæum for produktet.

Har du lyst til at læse mere, og se tilgængelige produkter, fra Arne Jacobsen og andre kendte danske designere, så se vores artikelside, som indeholder artikler om alle de kendte danske designere.